Podvozek

Dosažení úspory paliva a s tím související snížení emisí CO2 začíná u sladěné poháněcí soustavy. DAF CF nabízí celou řadu výkonových variant motorů PACCAR MX-11 a MX-13 typu multitorque. Výsledkem je vyšší točivý moment při nižších otáčkách motoru. To umožňuje snížit otáčky motoru při provozní rychlosti. Aktuálně vozidla DAF CF dosahují maximální účinnosti, spolehlivosti a životnosti a zároveň mimořádně nízké hlučnosti již při  900 ot./min. Na nejvyšší rychlostní stupeň je k dispozici navýšený točivý moment zlepšující jízdní vlastnosti. DAF CF určený pro rozvoz po městě je možno osadit velmi úsporným motorem PACCAR PX-7. 

Motory

Za nejlepší hospodárností ve své třídě a vynikajícími výkony moderních motorů PACCAR MX-11 a MX-13 stojí důkladné inovace. Mezi ně patří vysoce efektivní systémy spalování a řízení vzduchu. Inteligentní olejové čerpadlo, čerpadlo posilovače řízení a čerpadlo chladicí kapaliny pracuje v každé situaci tak, aby odebíraly minimální výkon z motoru a přitom poskytovaly potřebný výkon. Tím se zvyšuje celková efektivita. 

Speciální konfigurace pro rozvážku

DAF CF je k dispozici rovněž s 6,7 litrovým motorem PX-7. Ten díky vysokému točivému momentu při nízkých otáčkách představuje nejlepší volbu v rámci příměstské, regionální i celostátní rozvážky zboží a nákladu.

Nízkoemisní paliva

Udržitelná paliva snižující uhlíkovou stopu jsou stále dostupnější. Díky tomu lze v motorech PACCAR MX používat paliva GTL (snížení CO2 o 5 %), HVO (snížení CO2 o 80 %) a BTL (snížení CO2 o 80 %). Tyto druhy paliv lze používat samostatně, případně vzájemně smíšené nebo střídavě s běžnými palivy při zachování dlouhých servisních intervalů až 200 000 km.

 

 

Méně oprav a údržby

Prodloužili jsme servisní intervaly pro údržbu motorů až na 200 000 kilometrů. Nově zavedené technologie, např. jednotka ovládání spojky umístěná na hnací hřídeli omezuje opotřebení na minimum. I toto snižuje celkové náklady.

Vysoce účinné zadní nápravy

Součástí od základů modernizované poháněcí soustavy DAF CF je řada efektivních zadních náprav s redukcemi v náboji kol s minimálními ztrátami. Řada rychlých stálých převodů, začínající na poměru 2,05 : 1, umožňuje nižší otáčky motoru při provozní rychlosti pro maximální úsporu paliva. 

Výkonné převodovky

DAF CF je standardně vybaven automatizovanou převodovkou TraXon ( se 12ti nebo 16ti převodovými stupni), která je speciálně vyvinutá pro provoz při nízkých otáčkách motoru při všech převodových stupních. Rychlé a plynulé řazení podporuje maximální účinnost a komfort a převodové ústrojí nabízí vynikající manévrovatelnost při nízkých rychlostech. Široké využití EcoRoll navíc přispívá k minimální spotřebě paliva. Unikátní charakteristika převodovky TraXon zahrnuje speciální nastavení softwaru ve verzích pro dálkovou přepravu, přepravu kapalin, EcoCombi a jízdu v terénu. Rovněž v případě nákladních vozidel s častými zastávkami v každodenním provozu – například popelářských vozů – přispívají speciální nastavení převodového ústrojí k maximální efektivitě vozidel a komfortu řidiče.

Rozšířený režim EcoMode

Pro zvýšení úspory paliva, snížení emisí a snížení provozních nákladů je DAF CF vybaven rozšířenou sadou možností režimu Eco. Režim Eco Performance zajišťuje optimální rovnováhu mezi vynikajícími jízdními vlastnostmi a maximální úsporou paliva. Když má úspora paliva nejvyšší prioritu, je nejlepší volbou režim Eco Fuel s přeřazováním při nižších otáčkách.

SERVIS 24/7 ITS/NDS

Náš servis je Vám k dispozici 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

+420 737 245 763

+420 737 245 768

 

Vyhledávání
Všeobecné obchodní podmínky

Veškeré informace ohledně obchodních podmínek, naleznete zde.

Mapa

  • 05.png
  • 04.png
  • 03.png
  • 10.png
  • trp.png
  • 02.png
  • 06.png
  • 01.png
  • 08.png
  • 07.png

Adresa

location

DAF Chabařovice

autorizovaný servis DAF

Ústecká 677

403 17 Chabařovice

Česká republika

 

Kontakty

Přejímací technik

user Petr Šotola
iphone +420 737 245 763
email psotola@csad.com

Vedoucí skladu ND

user Jakub Hilbert
iphone +420 737 245 762
email jhilbert@csad.com

 

Napište nám
Váš email
pictopište prosím znaky do pole
Doporučte nás
Váš email
Adresát
Antispampictopište prosím znaky do pole
Speedcomputer

SPEEDCOMPUTER

autorizovaný servis DAF Ústí nad Labem - Chabařovice

©2015 | Powered on bubilegCMS v4.10L | Webmaster: webmaster@speedcomputer.cz | Licence